Kolbeinshamn i Austevoll

 

Et naturlig stoppested på vestlandet.

Overnatting og gjestehavn
Telefon : +47-55 08 55 08

Historien om Kolbeinshamn PDF Skriv ut E-post
 
Peder og Marthe Kolbeinshamn

 I bygdeboka for Austevoll blir det sagt at Kolbeinshamn er ei svært gammel kremmerhavn. Reisende som dro nord og sør i leia på østsida av Huftarøy, tok inn på den vesle og gode havna. Der fikk de kjøpe seg mat og der var det bondestue med losji for natta.

I 1868 flyttet Peder Monsen fra Hammerslund i Sund til Kolbeinshamn. Han kjøpte plassen og tidligere leiere fikk kår og bostedsrett. Peder fikk etter 2 års drift handelsbrev på stedet. Han var gift med Marthe Larsdotter, og sammen var disse to de første drivere av Kolbeinshamn. Siden 1841 har 5 generasjoner stått for driften av landhandelen.

I Kolbeinshamn har det de siste 25 årene vært byggeaktiviteter. Virksomheten som nå gir flere arbeidsplasser har blitt bygt opp som et puslespill. Brikke for brikke. Første byggetrinn sto ferdig i 1984, andre byggetrinn i 1988. Det er blitt flere tilbygg, utbedring av kaien, flytebrygger og selskapslokale.

 

Kolbeinshamn rudt 1900

 

 
I dag framstår Kolbeinshamn Gjestehamn og Marina som et komplett og moderne ferie og familiested for lokale og utenlandske turister. Kolbeinshamn har en meget god båthavn og utleie av rorbuer og leiligheter med meget høy standar. 

 

Begivenheter

Det er ingen hendinger i kalenderen
Vis kalenderen
Kolbeinshamn
Norge
24.03.2019 - 09:03 - 12:03
Søndag Skyet 8.1 m/s
0 mm
Skyet, 8.1 m/s, Sørvest, Frisk bris. 0 mm. 1016.1 hPa